A REIKI BEMUTATÁSA

Reiki-Denes-Zsofia-reikimesterHogy mi is az a Reiki? Mielőtt tudományos, vagy lexikális értelmezést, illetve leírást adnék a Reikiről, engedjétek meg, hogy megosszam veletek saját tapasztalataimat, és azt az értelmet, érzést, amit a Reiki jelent számomra. Általában minden ember célja egy boldog, harmonikus, nyugodt élet, egészségben, bőségben, sikerességben és feltétel nélküli szeretetben az élet minden területén. A teljességet és a beteljesülés érzését pedig szinte kivétel nélkül mindannyian kívülről, a külvilágtól várjuk visszajelzések, impulzusok, tárgyak és megtapasztalások formájában. A külvilágot, a környezetünket tartjuk vágyaink megtestesítőinek, oda vetítjük ki érzéseinket és onnan várjuk vissza őket. Mostanra számos csatorna és alternatíva áll rendelkezésünkre, hogyan teremthetjük meg mindazt, amire vágyunk, hogyan tisztíthatjuk meg életünket a múlt terheitől és fájdalmától, egyáltalán hogyan legyünk boldogok. Ezek a módszerek természetesen mind-mind nagyon izgalmasak és hatékonyak a maguk működési területén, de melyik az a leghatékonyabb módszer, amelyben megláthatod Önmagad, megtalálhatod Önmagad és felveheted a kapcsolatot Önmagaddal, majd eljuthatsz mindennek a mozgatórugójához, Önmagad feltétel nélküli szeretetéhez és a teljes elfogadás és elengedés állapotához? Számomra a Reiki jelenti azt a legtökéletesebb módszert, mely mind erre választ és megoldást nyújt. Elérhetővé válik minden, ami igazán hozzád tartozik, ami téged támogat, hiszen a külvilágban láthatóvá válik a változás, amelyet Önmagadban megteremtettél. A Reiki működtetéséhez nincs szükség másra, hogy levezesse Neked a folyamatot, csakis Önmagadra!

Reikirol-Denes-ZsofiaA párkapcsolatodban a belőled áramló szeretet és boldogság fog tükörként megjelenni, megfelelő önbecsülésed által megengeded magadnak a bőséget, a teljességet életed minden területén. A Reiki az a csodálatos módszer, amely segítségemre volt Önmagam megtalálásában és abban, hogy hű maradjak Önmagamhoz, és vágyaimat, csodáimat és örömeimet magamban találjam meg, ahelyett, hogy mindezt a külvilágtól várnám. A Reiki számomra maga a Csoda, mely egyfajta szemléletmódot jelent életmódunkban, másrészt egy kézzel fogható megoldást, mely által testünk rezgésszintjét megemelhetjük. Testünk magasabb rezgésszinten való működése egyrészt csökkenti annak megbetegedéseit, másrészt amennyiben magasabb rezgésszinten élünk, akkor annak megfelelő, magasabb minőségi rezgésű dolgokat vonzunk be életünkbe. Sok esetben tapasztaljuk, hogy a kimondott szó nem is olyan fontos, a válasz sokszor nem arra érkezik, hanem magára a rezgésre, melyet képviselünk az adott szituációban. A kommunikáció során is rezgés, rezgésre reagál. Ha feltételezzük, hogy minden energia, mi mind (emberek, állatok, növények, maga a természet és a tárgyak is), egy-egy energia összeállás vagyunk, akkor a választ minden kérdésünkre megkaptuk. A Reiki jelentése: egyetemes életerő energia.


A Reiki ősi tibeti gyógymód, mely a test-lélek-szellem teljességére hat. Lényege, hogy az életerő energiáját magunkon keresztül átengedve közvetítjük a kezünkkel – kézrátétellel – egy másik embernek, élőlénynek vagy saját magunknak, közvetlenül vagy a távolba.