Gyökércsakra – Muladhara chakra

❤️ “Nemcsak azért vagyunk felelősek, amit teszünk, hanem azért is, amit nem teszünk meg!”
Ahogy az anya méhe megteremti az alapvető feltételeket az embrió növekedéséhez, úgy a Gyökércsakra adja spirituális fejlődésünk alapját és kiindulási pontját. Ez az alap, amelyről a csakrák létráján felfelé indulunk, a gyökér, amelyből spirituális fejlődésünkhöz szükséges táplálékot felvesszük. Ezért, és mert ez a gerincoszlop legmélyebb pontja a farkcsont alatt, Gyökércsakrának hívjuk.
Mindenki megcsodálja a növények levelét és virágját, azonban alig akad, aki odafigyelne a gyökérre, amely a föld sötétjében rejtőzik. Pedig épp a gyökerek alkotják a vegetáció alapját. A gyökérből felvett táplálékból a csíra megkapja azt az erőt, amellyel áthatolhat a sötét termőföldrétegen; a Nap felé törekedve szirmot bont, majd gyümölcsöt és magot hozhat. Ha kibontakoztatjuk a gyökércsakrában rejlő lehetőségeket, eljutunk a tudás Fényéhez és elnyerjük az Önmegvalósítás gyümölcsét.❤️
A Muladhara csakrában szunnyadnak előző életeink karmái, amelyek mostani létezésünk boldogságát és boldogtalanságát alakítják. Minden tettünkkel egy magot vetünk ebbe a csakrába, amely előbb vagy utóbb felszínre tör, a Fény felé törekszik. Ezek a magok határozzák meg sorsunkat. Minden életünkben számtalan magot vetünk el, melyek aztán növekedésnek indulnak és szaporodnak. ❤️
A Gyökércsakra a tudattalan székhelye. Olyan, mint egy lelakatolt, sötét pince, melynek rejtett tartalmáról csak homályos sejtéseink vannak.
Talán drágaköveket találnánk ott, talán mérges skorpiókat, kígyókat. Amíg a kígyó alszik, vagyis tudattalan állapotban van, békésnek és ártalmatlannak látszik, ébren azonban rendkívül ijesztő és veszélyes lehet. Amikor a Gyökércsakra aktivizàlódik, felszínre törhetnek, és alaposan megdöbbenthetnek bennünket olyan tulajdonságok, melyek létezését nem is sejtettük, mint pl.: pusztító harag, mindent felemésztő szenvedély, mértéktelen vágy, vagy mélyen gyökerező gyűlölet. Másrészt azonban olyan csodálatos érzéseket is megtapasztalhatunk , mint felszabadulás, öröm, harmónia.
Ahhoz azonban, hogy elérjük a felszabadulást, az Önmegvalósítást, mindazt napfényre kell hoznunk, amit létezésünk kezdetétől magunkkal cipelünk! A további szellemi fejlődés csak akkor lehetséges, ha minden felgyülemlett dolgot feldolgoztunk és megtisztítottunk, s ezzel az összes múltbéli akadályt is leküzdöttük. Csak amikor végre tisztán látunk, akkor lehetünk képesek arra, hogy felismerjük azt, amely az Önmegvalósításhoz vezet!
Nemcsak azért vagyunk felelősek, amit teszünk, hanem azért is, amit nem teszünk meg!!!

Életünk során időről időre adódnak olyan alkalmak, ahol és amikor dönthetünk afelől, hogy feldolgozzuk-e tudatalattink tartalmait, vagy továbbra is sorsunk kerekének foglyai maradunk. Amennyiben igent mondasz a tudatalatti tartalmak feldolgozására, megkapod a segítséget hozzá (lásd.: Családállítás, ThetaHealing, jóga)!❤️
Majd a Bennünk szunnyadó Erők tudatos szintre emelkedése által az ébredés folyamata elkezdődik…. ❤️

“A Muladhara csakra mantrája a Lam, a spirituális ébredés hangja. Feloldja a feszültségeket, illetve a csakra blokkjait és aktivizálja energiáját. Így az ébredés folyamata – a bennünk szunnyadó erők tudatos szintre emelkedése – elkezdődik. Szép és gyógyító felismerések, boldogító pillanatok bukkannak fel a múltból, amelyek erőt és inspirációt adnak további utunkhoz. Mindemellett azonban fájdalmas érzéseket is megélhetünk a gyökércsakrában. Mélyen, tudatunkba épült, rejtett sebek és csalódások törhetnek fel, hogy végre meg lehessen gyógyítani őket, fel lehessen oldani őket.❤️
A csalódás nem feltétlenül negatív dolog. Átmenetet jelent, fejlődési lépést, tanítást. Az élet minden tanulási feladatát egy hamis elképzelésnek, csal-ódásnak a kijavítása követi. Ez a csakra úgyszólván csordultig tele lehet fájdalmas csalódásokkal. Ha azonban a szerencsétlenségeket bölcsen dolgozzuk fel, értékes tapasztalatokká és fejlődési lehetőségekké alakulnak át. Amíg csak élünk, konfrontálódhatunk problémákkal. A tudatlan ember ezeket csapásként és nehézségként éli meg, a bölcs ezzel szemben értékes tapasztalatszerzésként értékeli. Ha tanulunk belőlük és elkezdünk önmagunkon dolgozni, előrébb lépünk szellemi fejlődésünkben.❤️ 
Ha ezt nem tesszük meg, megragadunk a szenvedésben és a fájdalmas leckék újra és újra megismétlődnek. Minél tisztábban látunk, annál tudatosábbá válunk saját gyengeségeinket illetően is. Az önmagunknak tett szemrehányások és a kisebbségi érzés azonban nem visznek előre, hanem csupán energiánkat rabolják el. Ha tanulunk hibáinkból és a Teremtőbe vetett bizalommal haladunk utunkon, megerősödünk, s így a későbbiekben egyre könnyebben tudunk megbirkózni belső tapasztalatainkkal. Fontos, hogy megszabaduljunk mindazoktól a rögzült “gondolkodási programoktól”, amelyek akadályozólag és károsan hatnak, ehelyett pozitív és támogató gondolkodásmódot fejlesszünk ki, illetve ápoljunk!
A bölcsesség nem önmagától fejlődik ki, ehhez állhatatos, tudatos törekvésre van szükség, hogy ezáltal a gondolatokat megtisztítsuk és a cselekedeteket jóra fordítsuk.
❤️A Gyökércsakrához tartozó érzékelés a Szaglás. A csakra felébredése együtt járhat az érzékszervek működésének finomodásával, különösen a szagló,- és hallóérzék finomodhat ki annyira, hogy akár mások számára észrevehetetlen szagokat és hangokat is képesek vagyunk érzékelni.
❤️A Gyökércsakrához rendelt szín a Vörös. A vörös szín tetterőt és vitalitást jelent. Erős és sűrű energia jelenlétét jelzi és a földhöz szokás rendelni. Létezésünk a földben gyökeredzik, ezért a ❤️Gyökércsakrához rendelt elem a Föld. A Föld a mi Anyánk. Elemeiből áll össze testünk, a föld tart fenn és táplál Bennünket. Legyünk mindig hálásak az Anyaföldnek és fejezzük ki tiszteletünket azzal, hogy mindig védelmezzük és gondozzuk. A mi feladatunk, hogy együttérzést és szeretetet tanúsítsunk a Természet és minden Élőlény iránt.
❤️A Muladhara csakra az Anya, aki táplál és felnevel Bennünket. Ez szunnyadó bölcsességünk székhelye, ez a Bennünk rejlő szellemi erő és képesség tárháza.”
❤️Helye a testben: a gerincoszlop alsó végénél, a farkcsont alatt
❤️Anya, erő, táplálék, biztonság, védelem
❤️Tudattalan, korábbi életek karmáinak székhelye, Sors
❤️Pozitív aspektusok: kreativitás, bennünk rejlő képességek felébresztése
❤️Negatív aspektusok: tudattalanság, tudatlanság
❤️Fizikai sík
❤️Egó, büszkeség
❤️Bolygó: Mars
❤️Érzelem: Szenvedély
❤️Érzet: Lustaság
❤️Szerv: Végbél
❤️Kiválasztás, vizelet, ivarmirigyek
❤️Testrész: Csont
❤️Íz: Keserű
❤️Ónix, Ólom, Kalcium

Forrás: “Az emberben rejlő erők”

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail