Érzelmek tengerén

Érzelmek tengerén…💙 – avagy a kiáradó, kreatívan teremtő Yang típusú Tűz elemű nyári hónapok hűsítése a yin típusú befogadó Víz elemmel 💙
Nyár: ☀️
A Nap éltető, teremtő energiája aktivitással, tetterővel, tervekkel és célokkal ajándékoz meg Bennünket! Érezzük a melegséget, a forróságot, az élet teremtő erejét, a kiáradást minden szinten, minden sejtünkben. A minket körülölelő Természet is teljes pompájában létezik. Aktívak vagyunk és tettre készek. Szeretünk, teremtünk….☀️💚
Érdemes azonban most is hallgatni a belső hangunkra, testünk jelzéseire, üzeneteire, hiszen néha hajlamosak lehetünk a túlpörgésre…céljaink, vágyaink túlhajszolására, vagy akár a túlzott aktivitásra!
Testi szinten Tűz elemhez tartozik a keringés és a fej!
Mint minden évszakban, így nyáron is rendkívül fontos az egyensúly, a harmónia megtartása, az Univerzum törvényeinek tiszteletben tartása!
Nem véletlen, hogy annyira jól esik a vízpart, a tenger, a hűsítő üdítők, hiszen a Víz elem jótékony hatással van a fokozott Tűz elem jelenlétére, csökkenti annak túlzott energiáját.
A Víz elem jin típusú nőies energiájához tartozik a befogadás, a termékenység, az érzelmek megélése! 💙
“A Víz az élet bölcsője, hiszen az élet a tengerben keletkezett…ugyanúgy az anyaméhet is Víz veszi körül”
Ennek megfelelően használjuk a Víz befogadó, termékeny minőségét, melyet akár a Víz elemű tulajdonságaink erősítésével kezdhetünk!
Légy együttérző és alkalmazkodó, érezd milyen rugalmasnak lenni, állandó körforgásban lenni az Élettel, Önmagaddal, az érzéseiddel és vágyaiddal! Érezd milyen érzés tisztelni mindent, ami körülvesz és milyen érzés teljesen átadni, elengedni magad bizalommal a Víz megtartó erejében, és teljesen ellazulni!!!💙
Éppúgy, mint ahogyan a vizek minősége is sokféle lehet (ér, patak, folyó, folyam, tenger, óceán), az érzelmeink tengere is széles skálán mozog. Néha ugyanolyan mértékben ragaszkodunk a pozitív érzések megéléséhez, mint a negatívak tárolásához. Engedd el az érzelmek minősítését, a ragaszkodást és akár a bőségre és boldogságra való fókuszálást is! Engedd, és érezd a jelenléted itt és most!!!! ☀️
Testi szinten Víz elemhez tartozik a vese, a húgyhólyag, melyekben rengeteg negatív érzelem tárolódik, ha nincs meg az elengedés. Engedj el minden neheztelést és haragot, engedd meg magadnak a megkönnyebbülést!
Élvezd a teremtést, de fordíts legalább annyi figyelmet a befogadásra és az elengedésre is, hogy a pillanatban légy, hogy érezd, hogy vagy és hogy lélegzel! És Elérkeztünk a Levegő elemhez, mely harmonizálja, összeköti a Tűz és Víz elemet!

Önmagunk felvállalása, anélkül, a félelem nélkül, hogy nem fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, vagy mások nem fogadnak el olyannak, amilyenek vagyunk……önfeledtség, örömök, az Életem befogadása!
Szeretettel Nektek Mára! 🌞

Dénes Zsófia

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail