Megtorpanás vagy Bizalom

23622309_1524627617632364_3740771124579934482_n“Két magocska ücsörgött egymás mellett tavasszal a termékeny föld mélyén egy virágágyásban.

Az egyik mag alig várta, hogy végre elkezdjen nőni és virágozni, folyton csak arra gondolt, ahogy csírázni kezd és a föld alól a felszínre jut – elindul a nap felé, egyre magasabbra nyújtózik, majd kivirágzik; hajnalban harmatcseppeket iszik, melyeket éjjel a levelein gyűjt össze, és egyre több hajtást növeszt, mígnem elterjed az egész világon, és átöleli a Földanyát.
Így aztán a magocska szépen ki is csírázott és nőni kezdett.
A másik mag viszont nagyon félt, hogy mi lesz, ha növekedésnek indul:

– Ha gyökeret eresztek és a hajtásaim növekedni kezdenek, nedves leszek a harmatcseppektől, leveleimet letapossák a madarak és rámásznak a csigák, a lepkék pedig megrágnak, aztán amikor kinyílnak a virágaim, leszakítják és vázába teszik őket – gondolta magában. Inkább csendben üldögélek itt a földben, és majd csak akkor kezdek neki, ha biztos leszek benne, hogy jó nekem a növekedés.
Így a második mag csak várt és várt…
Aztán egyszercsak egy madár szállt a virágágyásra, és elkezdett a földben csipegetni. Megtalálta a várakozó magot és bekapta….” – Points of You – Megtorpanás🌎

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

You may also like

Leave a comment